Loading

09 - 12 Μαρτίου 2022

11ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

11ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Tο 11ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί στις 9 - 12 Μαρτίου 2022, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ (ΚΕ.Δ.Ε.Α), στη Θεσσαλονίκη.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ – ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ: Στο πλαίσιο του 11ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, παρακολουθήστε τα Ιστορικά Αφιερώματα – Αναδρομές.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η διοργάνωση του 11ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ συμπίπτει με την επέτειο των 80 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συνδυαστούν οι δύο εκδηλώσεις, ώστε να αναδειχτεί αφενός μεν η ιστορική πορεία της Ιατρικής Σχολής με τα επιτεύγματά της, αφετέρου δε το δυναμικό παρόν και το πολλά υποσχόμενο μέλλον της. Θεωρώ ότι το φετινό Συνέδριο, μετά την αναγκαστική αποκλειστικά διαδικτυακή διοργάνωση του περσινού Συνεδρίου, του λόγω της συγκυρίας της COVID-19, αποτελεί μια ευκαιρία για τη δια ζώσης προβολή των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του Τμήματος, με τη συμμετοχή των φοιτητών, των Καθηγητών και των συνεργατών του. Το πολύπλευρο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κλινικό και επιτελικό έργο του Τμήματος θα παρουσιαστεί σε διάφορες θεματικές συνεδρίες και σε τρεις ταυτόχρονες παρουσιάσεις, ώστε να γίνει εφικτή η συνολική παρουσίαση των δυνατοτήτων, αποτελεσμάτων και προοπτικών του. Ελπίζουμε η δια ζώσης παρουσία των φοιτητών και των Καθηγητών που συμμετέχουν στο Συνέδριο να πλαισιωθεί με την παρακολούθηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμού συμμετεχόντων, με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Συνέδριο προσέλκυσε συνολικά πάνω 250.000 διαδικτυακές επισκέψεις των ομιλιών, εργασιών και των ψηφιακών σελίδων του καταδεικνύει την κοινωνική δυναμική του και αποδίδει μια πολύ καλή παρακαταθήκη για τη φετινή διοργάνωση. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση, φοιτητές και Καθηγητές, καθώς και όσους συμμετέχουν στο 11ο Επιστημονικό Συνέδριο του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και εύχομαι καλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και επιστημονικών του συνεδριών.

Κυριάκος Αναστασιάδης
Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ
Πρόεδρος 11ου Επιστημονικού Συνεδρίου Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ
Παρακαλούμε να προχωρήσετε απαραίτητα στην ηλεκτρονική προεγγραφή σας για το Συνέδριο.

Η εγγραφή είναι δωρεάν.

 

Φυσική Παρουσία: Για τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο με φυσική παρουσία απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης εντός 90 ημερών στη γραμματεία.

Ζωντανή μετάδοση:
www.livemedia.gr/medept22

 

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Στο  πλαίσιο του  Ετησίου Συνεδρίου  της  Ιατρικής  Σχολής αποφασίστηκε εκ μέρους της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΜΒΙΕΕ), η οργάνωση δύο  Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, στο  ΚΕΔΕΑ (campus  ΑΠΘ) με σκοπό την εξοικείωση των  φοιτητών * και των ιατρών  με την σύγχρονη  ρομποτική τεχνολογία και τις αρχές που διέπουν την ρομποτική χειρουργική, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και μοριοδοτούμενο από τον Π.Ι.Σ. (CME / CPD)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

*Οι θέσεις στο σεμινάριο για φοιτητές ιατρικής έχουν καλυφθεί.

 

«Σεμινάριο  Βασικού Επιπέδου Ρομποτικής Χειρουργικής για Ειδικευόμενους και Ειδικευμένους Χειρουργικών Ειδικοτήτων»

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Μαρτίου 2022:
Φόρμα εγγραφής για Ειδικευόμενους και Ειδικευμένους Χειρουργικών Ειδικοτήτων

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα προβλέπεται  εκπαίδευση  20  Φοιτητών και Ιατρών  κάθε  ημέρα (σύνολο 40 Φοιτητές και 40 Ιατροί)  με ένα  επιστημονικό  πρόγραμμα που  διαρκεί  (κάθε  ημέρα)  9  ώρες  και  40  λεπτά.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Για την παραλαβή της βεβαίωσης είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στο συνέδριο. Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης θα υπάρχουν διαθέσιμες με τη λήξη του Συνεδρίου στη σελίδα της ζωντανής μετάδοσης, Livemedia: www.livemedia.gr/medept22

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ)
Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, με συνημμένη την περίληψη. Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email επιβεβαίωσης παραλαβής της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει μόνο ο υπεύθυνος συγγραφέας μέσω email. Οι εργασίες πρέπει να είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα.


ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: 13/02/2022

Προϋποθέσεις για την υποβολή περίληψης και την παρουσίαση
• Στην εργασία θα πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά Εργαστήριο ή Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
• Οι δύο πρώτοι συγγραφείς θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ ως τελευταίος συγγραφέας μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ
• Μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές ΠΜΣ, που αποφοίτησαν κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (2019-2020 & 2020-2021).
• Η προφορική ανακοίνωση θα περιλαμβάνει 5 διαφάνειες και θα έχει διάρκεια αυστηρά 5 λεπτά, ενώ θα ακολουθήσει μία ερώτηση διάρκειας 2 λεπτών.
• Εργασίες που συμμετέχουν ως αναρτημένες ανακοινώσεις (poster) θα παρουσιαστούν μαζί με το poster, χωρίς διαφάνειες, σε διάρκεια 2 λεπτών, ενώ μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση / ερώτηση διάρκειας 2 λεπτών.

Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων
• Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να έχουν έκταση 300 λέξεων, μαύρα γράμματα, σε μονό διάστιχο, με γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12.

• Θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:
Τίτλος εργασίας (με κεφαλαία γράμματα έντονα γράμματα - bold)
Συγγραφείς (με πεζά γράμματα, επίθετο, αρχικό του ονόματος, υπογραμμίστε το όνομα του συγγραφέα που παρουσιάζει την εργασία)
Προέλευση εργασίας (με πεζά γράμματα, το ίδρυμα ή την κλινική ή το εργαστήριο που εργάζονται οι συγγραφείς).
o Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να αποτελείται από τα εξής:
• Σκοπός
• Υλικό και μέθοδος
• Αποτελέσματα
• Συμπέρασμα
• Δεν θα γίνει δεκτή εργασία η οποία δεν πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις.


• Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής.
• Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα πρέπει να υποδείξει τον τρόπο παρουσίασης της εργασίας (προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση).
• Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης του τρόπου παρουσίασης της εργασίας.
• Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα πρέπει να υποδείξει ένα επιθυμεί να κριθεί η εργασία προς βράβευση.
• Η αποδοχή ή μη της εργασίας σας, από την Επιστημονική Επιτροπή, θα γνωστοποιηθεί στον υπεύθυνο της εργασίας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε απάντηση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία στο τηλ.: 2310 474 400.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Οι εργασίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.
Θα βραβευτούν οι δύο καλύτερες προφορικές ανακοινώσεις (orals) των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών φοιτητών αντίστοιχα, καθώς και η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση (poster) των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών φοιτητών. Σε όλες τις βραβευμένες εργασίες θα αποδοθεί έπαινος.

Για να θεωρηθεί μία προφορική ανακοίνωση προς βράβευση θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από πλήρες κείμενο το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 4 σελίδες Α4, με γραμματοσειρά Times New Roman, και μέγεθος χαρακτήρων 12, σε μονό διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, πινάκων και της βιβλιογραφίας. Το πλήρες κείμενο θα πρέπει να αποσταλεί μέσω e-mail με τη μορφή αρχείου Microsoft Word στην διεύθυνση [email protected] μέχρι 13/02/2022.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Aristotle Biomedical Journal
Τα πλήρη κείμενα των βραβευμένων προφορικών ανακοινώσεων θα δημοσιευτούν στο περιοδικό του Τμήματος στα αγγλικά. Εφόσον βραβευτεί η εργασία σας, θα σταλεί το κείμενο στα αγγλικά για τη δημοσίευση.