Loading

16 - 18 Μαΐου 2024

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

Η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος στις 16-18 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη.


HIGHLIGHTS ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ/ΑΠΟ HYATT
Για τη μετάβαση & επιστροφή σας από/προς το ξενοδοχείο διαμονής σας στο Hyatt Regency Hotel μπορείτε χρησιμοποιήσετε δωρεάν το van του Hyatt που εκτελεί τα παρακάτω προγραμματισμένα δρομολόγια.


Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε ταξί από την reception του ξενοδοχείου σας ή να το κλείσετε μέσω της εφαρμονής Free Now

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια, η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) και η εφαρμογή της σε όλες σχεδόν τις επιστήμες, ιδίως στην ιατρική, δημιούργησε επανάσταση στη γνώση σε όλες τις ειδικότητες, κατ’ επέκταση και στην πνευμονολογία.
Η ΕΝΘΕ, στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά φέρνοντας «το μέλλον στο παρόν». Η ΤΝ θα πρωταγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις εργασίες του συνεδρίου. Έγκριτοι συνάδελφοι, επιφανείς επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα ΤΝ από Ελλάδα και εξωτερικό θα μας εισαγάγουν σε νέες έννοιες, νέες τεχνικές, προληπτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές, και φιλοσοφικά διλήμματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον από την καθημερινή εμπλοκή της ΤΝ στη διαχείριση του ασθενούς μας
Ταυτόχρονα, στο 7ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΝΘΕ θα ενημερωθούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις σε όλα τα νοσήματα του αναπνευστικού από αγαπημένους συναδέλφους, όπως τα αποφρακτικά, οι λοιμώξεις, ο καρκίνος του πνεύμονα και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες.
Σας καλωσορίζουμε με πολύ αγάπη στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης, στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του Hyatt και υποσχόμαστε, όπως πάντα, ευχάριστες εκπλήξεις, καλές, όμορφες και απολαυστικές στιγμές!

Για το ΔΣ της ΕΝΘΕ
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Τιτόπουλος
Επεμβατικός Πνευμονολόγος

 

ΚΛΙΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ! - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

Στο πλαίσιο του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος (16-18 Μαΐου 2024), η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, προγραμματίζει δύο Κλινικά Φροντιστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 το πρωί.

Στα Κλινικά Φροντιστήρια, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι (Ειδικοί & Ειδικευόμενοι Ιατροί) θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο σε ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στην Πνευμονολογική Κλινική αλλά και στη ΜΕΘ, για τις διαγνωστικές εφαρμογές των υπερήχων και της βρογχοσκόπησης αντίστοιχα, στην κλινική τους πράξη.

Η συμμετοχή δεν θα ξεπερνά σε αριθμό τους 25 εκπαιδευόμενους ανά φροντιστήριο. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από το θεωρητικό μέρος, την επίδειξη των νέων τεχνικών από εξειδικευμένους συναδέλφους ιατρούς και τέλος από hands-on training των εκπαιδευομένων. Στο τέλος κάθε Κλινικού Φροντιστηρίου, ο εκπαιδευόμενος θα λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία.

Τα Κλινικά Φροντιστ΄ήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ειδικότητα Μέλη ΕΝΘΕ Μη μέλη ΕΝΘΕ
Ειδικοί Ιατροί (Ειδικότητες Καταστατικού: Αλλεργιολόγοι, Θωρακοχειρουργοί, Ιατροί Εργασίας, Πνευμονολόγοι) 140
Ειδικοί Ιατροί (άλλων ειδικοτήτων)  100
Ειδικευόμενοι Ιατροί 100 130
Νοσηλευτές / Φοιτητές / Στελέχη Εταιρειών Δωρεάν
Διαδικτυακή Συμμετοχή (Ειδικών & Ειδικευόμενων Ιατρών)  50
Διαδικτυακή Συμμετοχή (Νοσηλευτών / Φοιτητών / Στελέχη Εταιρειών) Δωρεάν

*Στις ατομικές εγγραφές, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ


Μπορείτε να προχωρήσετε στη προεγγραφή σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής. Η πληρωμή της εγγραφής σας μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα.
Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.

Για εταιρικές εγγραφές ή για εγγραφές με έκδοση τιμολογίου, παρακαλούμε να μας στείλετε μας το αίτημά σας στο [email protected]
Η online εγγραφή και πληρωμή ισχύει αποκλειστικά για τις ατομικές εγγραφές.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Στο Συνέδριο θα χορηγηθούν 23 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος και ενημερωθείτε για τις δράσεις της: www.hcds.gr


ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες θα υποβληθούν αποκλειστικά συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα Υποβολής Περίληψης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΕΩΣ: 15/4/2024 | Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
1. Η ΕΝΘΕ σε αυτό το συνέδριο εισαγάγει και πάλι την παρουσίαση Δημοσιευμένων Εργασιών από τους Έλληνες Επιστήμονες – καθώς η παρουσίαση αυτών των εργασιών αποτέλεσε σημείο ενδιαφέροντος από πολλούς σύνεδρους που κατέκλυσαν την αίθουσα. Παρακαλούμε να στείλετε τις εργασίες που θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύουν το ερευνητικό έργο της ομάδος σας και να μας κάνετε όλους κοινωνούς της επιστημονικής σας επιτυχίας.
2. Παράλληλα, η ΕΝΘΕ θα φιλοξενήσει την πλειάδα των κλινικών εικόνων που συνόδευσαν συνηθισμένα ή σπάνια κλινικά περιστατικά καθημερινής πρακτικής. Στείλτε και μοιραστείτε την εμπειρία και την γνώση σας.
3.Τέλος, όπως συνηθίζεται, και οι ελεύθερες ανακοινώσεις θα έχουν τον χώρο και τον χρόνο τους.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των παρουσιάσεων των εργασιών θα γίνει στο μέσο των ωρών εργασιών του συνεδρίου για να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής τους από το σύνολο των συνέδρων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Το κείμενο εργασίας θα πρέπει να είναι έως 350 (τριακόσιες πενήντα) λέξεις και η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή π.χ. Arial Greek και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 έως 12. Οι συγγραφείς θα πρέπει να φαίνονται όλοι (όνομα, επίθετο, και προέλευση της εργασίας, π.χ. Κλινική - Νοσοκομείο - Πόλη) και θα πρέπει να εγγραφεί τουλάχιστον 1 από αυτούς στο συνέδριο. Ο υπεύθυνος της εργασίας θα πρέπει να συμπληρώσει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί το όνομα του παρουσιαστή της εργασίας.
Η δομή της εργασίας θα πρέπει να είναι:
• TΙΤΛΟΣ
• ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ
• ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
• ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Επιπλέον, θα χρειαστεί να επισυναφθεί σε μορφή word, το σύνολο των πληροφοριών της περίληψης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
Θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα. Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει ΜΟΝΟ ο υπεύθυνος συγγραφέας μέσω email.

ΧΑΡΤΗΣ - VENUE