Loading

27 - 30 Μαΐου 2021

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΗΡΑΚΛΗ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥΗ Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) διοργανώνει με φυσική παρουσία το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος στις 27-30 Μαΐου 2021, στο ξενοδοχείο The MET, στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται από τα κείμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία ισχύουν από 14/05/2021.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Στο πλαίσιο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος, του οποίου οι εργασίες έληξαν την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 4 συνεδρίες με Ελεύθερες Ανακοινώσεις, Κλινικά Περιστατικά με δύσκολη διαγνωστική προσέγγιση και Κλινικά Περιστατικά από την Καθ' ημέρα Πράξη, στα οποία καταξιωμένοι συνάδελφοι υπέβαλλαν εξαιρετικές εργασίες.

Απονεμήθηκαν 3 βραβεία σε κάθε κατηγορία:

Ο ομιλητής κάθε βραβευμένης εργασίας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν σε ένα από τα Hands On Seminars "Διαθωρακική Υπερηχογραφία", Level 1, Level 2 της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΘΕ, θα ήθελε να συγχαρεί τους συναδέλφους που βραβεύτηκαν. Τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στη μετέπειτα πορεία τους.


- ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Παρακολουθήστε ζωντανά τo 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος από τη διεύθυνση: www.livemedia.gr/4cd, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 Μαΐου 2021, στο ξενοεοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη.

Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος χρησιμοποιείστε το chat στο αριστερό κάτω μέρος της οθονης, διαφορετικά στείλτε email: [email protected] ή καλέστε στο 2118002770 (εσωτ. 300), 2310474400 (εσωτ. 300)

- ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 

Η είσοδος στο ξενοδοχείο πραγματοποιείται με rapid test σε κάθε συμμετέχοντα από εξειδικευμένο προσωπικό. Παρακαλούμε υπολογίστε 30 λεπτά αναμονής για το test. Παρακαλείσθε όσοι έχετε τη δυνατότητα, να προσέρχεστε με αρνητικό rapid test, προς αποφυγή αναμονής και ταλαιπωρίας.
Αποθηκεύστε το email εγγραφής στο κινητό σας ή σε pdf ή εκτυπώστε το προς υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδό σας στον χώρο και προς σκανάρισμα στις αίθουσες για καταμέτρηση χρόνου. Δε θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής badge από τη γραμματεία.

- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Στο Συνέδριο χορηγούνται 28 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.Η καταμέτρηση των ωρών παρακολούθησης γίνεται κατά τη φυσική σας παρουσία ή/και με διαδικτυακή παρακολούθηση. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα είναι διαθέσιμα από την Κυριακή 30/05/2021 στη σελίδα www.livemedia.gr/4cd, χρησιμοποιώντας το email με το οποίο έχετε εγγραφεί στο όνομα χρήστη και ως κωδικό τη φράση: 4cd. Τα μόρια θα δοθούν αναλογικά με τις ώρες παρακολούθησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ειδικότητα  Μέλη ΕΝΘΕ Μη μέλη ΕΝΘΕ
Ειδικοί Ιατροί 200 200 
Ειδικευόμενοι Ιατροί 100 130 
Νοσηλευτές Δωρεάν Δωρεάν
Φοιτητές Δωρεάν
Δωρεάν

*Στις ατομικές εγγραφές, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Μπορείτε να προχωρήσετε στην ατομική προεγγραφή σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής. Η πληρωμή της εγγραφής σας μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα, τραπεζική κατάθεση ή και απευθείας στη γραμματεία του Συνεδρίου. Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητέ συνάδελφε,
Ως πρόεδρος της ΕΝΘΕ, εκ μέρους όλου του ΔΣ, έχω την τιμή και τη χαρά να σε προσκαλέσω στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος στις 27-30 Μαΐου 2021 στο ξενοδοχείο The ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερα από 20 χρόνια η διοργάνωση Πανελληνίων Συνεδρίων από την εταιρεία μας παρέχει ένα χρήσιμο βήμα στους πνευμονολόγους, αλλά και σε άλλες συναφείς ειδικότητες, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο επιστημονικό τους πεδίο και τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών τους.Ειδικά τη δύσκολη αυτή χρονιά που διανύουμε θα παρουσιαστούν περισσότερο θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοιό, κυρίως την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών του στους πνεύμονες, κάτι που ενδιαφέρει όλους, ιδίως τους νεότερους επιστήμονες αλλά και τους νοσηλευτές και τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Επιπλέον, το συνέδριο θα αναφέρεται στην πνευμονική εμβολή και την πνευμονική υπέρταση, την επεμβατική πνευμονολογία και την αντιμετώπιση κακοήθων όγκων του πνεύμονα, τις αποφρακτικές και τις διάμεσες πνευμονοπάθειες, την αναπνευστική φυσιολογία, την αναπνοή στον ύπνο και τη διακοπή του καπνίσματος, τη φυματίωση, την κυστική ίνωση, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και πλήθος άλλων συναφών θεμάτων, που θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους Έλληνες και διεθνείς συναδέλφους, που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια (Hands on seminars), στρογγυλές και δορυφορικές τράπεζες, διαλέξεις και από παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων υπό τη μορφή ανακοινώσεων.

Αγαπητέ συνάδελφε, η ενεργή συμμετοχή σου στο συνέδριο θα αποτελέσει τιμή για εμάς και ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων εξειδικευμένων γνώσεων και απόψεων που θα βοηθήσουν όλους μας στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών μας στους συνανθρώπους μας. Με κάθε επιφύλαξη εκτιμώ ότι, το πνευμονολογικό αυτό συνέδριο, τηρουμένων όλων των υγειονομικών κανονισμών, θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο δια ζώσης επιστημονικό συνέδριο στη μετα-κορωνοιό περίοδο. 

Σας καλώ όλες και όλους να συμμετέχετε ενεργά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος στο παραδοσιακά φιλόξενο, θερμό και φιλικό περιβάλλον της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΘΕ
ΔΡ. Ηρακλής Τιτόπουλος
Επεμβατικός Πνευμονολόγος
Δ/ντής Πνευμονολογικής Κλινικής
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσ/νίκης

ΔΙΑΜΟΝΗ

Προτεινόμενα ξενοδοχεία βάσει διαθεσιμότητας: 

  • The Met Hotel
  • Porto Palace
  • Grand Palace
  • Capsis Hotel
  • Holiday Inn

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ABSTRACTS

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: 09/05/2021  | Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Το κείμενο εργασίας θα πρέπει να είναι έως 350 (τριακόσιες πενήντα) λέξεις και η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή π.χ. Arial Greek και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 έως 12. Οι συγγραφείς θα πρέπει να φαίνονται όλοι (όνομα, επίθετο, και προέλευση της εργασίας, π.χ. Κλινική - Νοσοκομείο - Πόλη) και θα πρέπει να εγγραφούν τουλάχιστον 2 από αυτούς στο συνέδριο. Ο υπεύθυνος της εργασίας θα πρέπει να συμπληρώσει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του. Θα πρέπει να σημειωθεί ο παρουσιαστής της εργασίας.

Η δομή της εργασίας θα πρέπει να είναι:

  • TΙΤΛΟΣ
  • ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
Θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα. Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψής. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει ΜΟΝΟ ο υπεύθυνος συγγραφέας μέσω email.


ΧΑΡΤΗΣ - VENUE