Loading

10 - 14 Νοεμβρίου 2021

34o Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

34o Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

Το 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) θα πραγματοποιηθεί στις 10-14 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ | Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:00, Ξενοδοχείο Makedonia Palace

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Διαδραστική Εορταστική Ημερίδα για το κοινό, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στις 10:30 - 13:00 στην αίθουσα Αλέξανδρος, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.
Πρόσκληση Ημερίδας για το κοινό

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 10 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2021.

Το Συνέδριό μας, κάθε Νοέμβριο στην πανέμορφη και φιλόξενη «Νύμφη του Θερμαϊκού» είναι σημείο αναφοράς, σημείο συνάντησης επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων από όλη την επικράτεια και τον διεθνή χώρο που ασχολούνται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς επίσης με την πρόληψη των επιπλοκών και την προσπάθεια μείωσης των καρδιονεφρικών συμβαμάτων.

H Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας τιμώντας το χτες (Νικόλαο Παπάζογλου και Μιλτιάδη Αλεβίζο) γιορτάζει τα «100 χρόνια ινσουλίνης» με αφιερώματα και δράσεις, καθ όλη τη διάρκεια του επετειακού Συνεδρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Υποδέχεται και τιμά με κάθε λαμπρότητα τον καθηγητή κ. Σωτήριο Τσιόδρα στην Τελετή Έναρξης την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στην εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Πανδημία COVID-19 και τρέχουσες προκλήσεις».

Βραβεύει και ευχαριστεί τον ομότιμο καθηγητή κ. Ιωάννη Γιώβο και τον ομότιμο καθηγητή κ. Γεώργιο Δημητριάδη για την προσφορά τους στην ιατρική κοινότητα και στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Απολαμβάνει της τιμητικής διάλεξης του Προέδρου του ΕASD Prof. Stefano Del Prato την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 με θέμα “Treating T2DM in 2021”.
Συναντά τον Καθ. Χρήστο Μαντζώρο στο Χάρβαρντ το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 για την κεντρική διάλεξη του συνεδρίου με θέμα «Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος»

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία δεδομένα για την παθογένεια τις επιπλοκές και την θεραπευτική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη με οδηγό την έρευνα όπως αποτυπώθηκε και στα Συνέδρια ADA και EASD.

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα και η διαχείριση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 το 2021 κατέχουν κυρίαρχη θέση στην θεματολογία του Συνεδρίου.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εορταστική Ημερίδα για το κοινό με θέμα «100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης».

Στο Συνέδριο μας χορηγούνται 32 μόρια στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCME-UEMS.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα ελέγχου κατά του κορωνοϊού του Κράτους σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, υποσχόμαστε ένα Covid Free Συνέδριο με φυσική παρουσία και με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Προσδοκούμε ότι το 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο θα στεφθεί με επιτυχία, θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα δικαιώσει τις προσπάθειές μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

Δημήτριος Σκούτας
Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ

 

 ΕΓΓΡΑΦΗ

Η προεγγραφή σας και πληρωμή στο Συνέδριο είναι υποχρεωτική και αποκλειστικά ηλεκτρονική για τη φυσική παρουσία, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

- Αποθηκεύστε το αποδεικτικό email εγγραφής στο κινητό σας (υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης στο apple wallet ή σε pdf) ή εκτυπώστε το προς υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδό σας στον χώρο.
- Xρησιμοποιήστε το για να σκανάρετε το barcode σας στην είσοδο της αίθουσας.
Δε θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής badge από τη γραμματεία.
- Για την προσέλευσή σας στο Συνέδριο με φυσική παρουσία, απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης εντός εξαμήνου.

 

Ειδικότητα 

 έως

30 Σεπτεμβρίου 2021    

από
    01 Οκτωβρίου 2021   
 Ειδικοί Ιατροί
 150€ 200€
 Ειδικευόμενοι Ιατροί
40€
50€ 
 Διαιτολόγοι & άλλοι  Επαγγελματίες υγείας
40€ 50€
 Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες  30€
40€

 Προπτυχιακοί/Μεταπτυχιακοί Φοιτητές/Φοιτήτριες

ΔΩΡΕΑΝ 
ΔΩΡΕΑΝ 
 Στελέχη Εταιρειών
ΔΩΡΕΑΝ 
ΔΩΡΕΑΝ 
 Παρακολούθηση από τη ζωντανή μετάδοση – Ειδικοί Ιατροί 
50€
 Παρακολούθηση από τη ζωντανή μετάδοση – Ειδικευόμενοι Ιατροί  30€ 
 Παρακολούθηση από τη ζωντανή μετάδοση – Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Διαιτολόγοι, άλλοι Επαγγελματίες υγείας 20€

* Για τις ατομικές εγγραφές, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.

  

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 

Στο Συνέδριο χορηγούνται 32 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται κατά τη φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα υπάρχουν διαθέσιμα με τη λήξη του Συνεδρίου στη σελίδα της ζωντανής μετάδοσης του Συνεδρίου, στο κανάλι της Δ.Ε.Β.Ε. webtv.ngda.gr και το Livemedia www.livemedia.gr/34diabetes

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Θα βραβευθούν έως και τρεις (3) εργασίες με χρηματικό έπαθλο, οι οποίες θα δημοσιευθούν σε τεύχος του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά». Οι εργασίες προς βράβευση θα πρέπει να υποβληθούν στο [email protected] σε πλήρη μορφή σύμφωνα με τις οδηγίες συγγραφής των εργασιών που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά». Επίσης, θα πρέπει οι συγγραφείς να αποδεχθούν τη δημοσίευση της εργασίας στο περιοδικό «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, με συνημμένη την περίληψη.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΩΣ: 30/09/2021
Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.

Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων: Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να έχουν μέγιστο αριθμό λέξεων 400 και να είναι γραμμένες με το πρόγραμμα Word. Εργασίες με περισσότερες των 400 λέξεων θα απορρίπτονται αυτόματα. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή (π.χ. Arial Greek) και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 (π.χ. Arial Greek 10’).

Οι εργασίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:
Τίτλος περίληψης (με κεφαλαία γράμματα). Σύντομος τίτλος και να αναφέρεται στο περιεχόμενο της περίληψης.
Συγγραφείς (με πεζά γράμματα). Σε κάθε περίληψη μπορούν να αναφέρονται έως 8 συγγραφείς. Το όνομα του/της συγγραφέα/συγγραφέως που θα παρουσιάσει την εργασία πρέπει να είναι υπογραμμισμένο στο κείμενο. Σε περίπτωση δεύτερου/ης ομιλητή/ομιλήτριας πρέπει το όνομά του/της να είναι υπογραμμισμένο και γραμμένο με πλάγια γράμματα. Προέλευση εργασίας (με πεζά γράμματα). Πρέπει να αναφέρεται η Κλινική, το Νοσοκομείο και η Πόλη.

Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να αποτελείται από τα εξής:

  • Εισαγωγή, Σκοπός
  • Υλικό και Μέθοδοι
  • Αποτελέσματα
  • Συμπεράσματα

 

Οδηγίες για την Αποστολή Περιλήψεων
Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, με συνημμένη την περίληψη και το καταθετήριο της τράπεζας με την εξόφληση της εγγραφής στο Συνέδριο ενός/μίας από τους/τις συγγραφείς που συμμετέχουν στην εργασία. Εφόσον ένας/μία συγγραφέας συμμετέχει σε περισσότερες από μία εργασίες θα πληρώσει μία μόνο συμμετοχή. Ο/η υπεύθυνος/υπεύθυνη συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει μόνο ο/η υπεύθυνος/υπεύθυνη συγγραφέας μέσω email.

Όλες οι περιλήψεις των εργασιών που θα γίνουν δεκτές για παρουσίαση στο Συνέδριο, θα δημοσιευθούν σε τεύχος του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».