Loading

15 Ιανουαρίου 2022

14η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού

14η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού

Η 14η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού διοργανώνεται από την ΕΕΠΟΣ στις 15 Ιανουαρίου 2022, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ (ΚΕ.Δ.Ε.Α), στη Θεσσαλονίκη.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στην 14η Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού (ΕΕΠΟΣ) σε συνδιοργάνωση με τη Β΄ Οφθαλμολογική Κλινική του Α.Π.Θ., που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α), στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Λόγω της πανδημίας δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν ημερίδες εντός του 2020-2021, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. η επόμενη ημερίδα θα γίνει το φθινόπωρο του 2022 στην Αθήνα όπου θα διεξαχθούν και οι εκλογές της Εταιρείας μας.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες σε όλο το φάσμα της Παιδοφθαλμολογίας και του Στραβισμού με ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες θεραπείες και στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών. Μια πρωτοτυπία της φετινής ημερίδας είναι η συνεδρία “What’s new and important in PUBMED” στην οποία νεότεροι συνάδελφοι που έχουν λάβει εξειδίκευση (fellowship) στο εξωτερικό παρουσιάζουν τις πιο σημαντικές δημοσιεύσεις πάνω στο αντικείμενο μας την τελευταία διετία.

 Τέλος είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς ότι φέτος στην Ημερίδα μας θα συμμετέχουν οι καταξιωμένοι καθηγητές κ. Nischal (USA) Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού (WSPOS), κ. Lloyd (UK) Διευθυντής Οφθαλμολογίας στο πασίγνωστο Great Ormond Hospital for Sick Children, London, κ. Ehrt (GERMANY) Διευθυντής του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Στραβισμού (ESA).

Νικόλαος Ζιάκας
Καθηγητής Οφθαλμολογίας
Διευθυντής της Β' ΄Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού

 

ΕΓΓΡΑΦΗ
Παρακαλούμε προχωρήσετε απαραίτητα στην ηλεκτρονική σας προεγγραφή για την Ημερίδα.

Η εγγραφή είναι δωρεάν.


Για τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα με φυσική παρουσία απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης εντός τριμήνου στη γραμματεία.

Ζωντανή μετάδοση:www.livemedia.gr/14eepos

 

Με τη συμπλήρωση της απλής φόρμας εγγραφής αποκτάτε πρόσβαση στη live μετάδοση, δεν απαιτείται η χρήση κωδικών εισόδου. Σε περίπτωση που συνδεθείτε από διαφορετική συσκευή ή browser, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ξανά τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής με το ίδιο email.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Στην Ημερίδα χορηγούνται 8 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται κατά τη φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή παρακολούθηση της Ημερίδας. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα υπάρχουν διαθέσιμα με τη λήξη της Ημερίδας στη σελίδα της ζωντανής μετάδοσης, Livemedia: www.livemedia.gr/14eepos

 

Κ.Ε.Δ.Ε.Α : ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, με συνημμένη την περίληψη έως τις 28/12/2021. Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.

Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων
: Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να έχουν μέγιστο αριθμό λέξεων 400 και να είναι γραμμένες με το πρόγραμμα Word με κοινή γραμματοσειρά (π.χ. Arial Greek) και μέγεθος χαρακτήρων 10 (π.χ. Arial Greek 10’).

Οι εργασίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:

  • Τίτλος περίληψης (κεφαλαία γράμματα). Σύντομος τίτλος και να αναφέρεται στο περιεχόμενο της περίληψης.
  • Συγγραφείς (πεζά γράμματα). Το όνομα του συγγραφέα που θα παρουσιάσει την εργασία πρέπει να είναι υπογραμμισμένο στο κείμενο. Σε περίπτωση δεύτερου ομιλητή το όνομά του να είναι υπογραμμισμένο και γραμμένο με πλάγια γράμματα.
  • Προέλευση εργασίας (με πεζά γράμματα). Κλινική, Νοσοκομείο και Πόλη

 
Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να αποτελείται από τα εξής:

  • Εισαγωγή
  • Σκοπός
  • Υλικό και Μέθοδοι
  • Αποτελέσματα
  • Συμπεράσματα


Οδηγίες για την Αποστολή Περιλήψεων: 
Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα. Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει μόνο ο υπεύθυνος συγγραφέας μέσω email.