Loading

12 - 14 Μαΐου 2022

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος: "Πρόληψη και Πρώιμη Διάγνωση στα Σύγχρονα Αναπνευστικά Νοσήματα"

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος:
 
 

Η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος: "Πρόληψη και Πρώιμη Διάγνωση στα Σύγχρονα Αναπνευστικά Νοσήματα" στις 12-14 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ειδικότητα  Μέλη ΕΝΘΕ Μη μέλη ΕΝΘΕ
Ειδικοί Ιατροί (Ειδικότητες Καταστατικού: Αλλεργιολόγοι, Θωρακοχειρουργοί, Ιατροί Εργασίας, Πνευμονολόγοι) 200 200 
 Ειδικοί Ιατροί (άλλων ειδικοτήτων)  100 100 
Ειδικευόμενοι Ιατροί 100 130 
Νοσηλευτές Δωρεάν Δωρεάν
Φοιτητές Δωρεάν
Δωρεάν
Στελέχη Εταιριών  Δωρεάν Δωρεάν 
Διαδικτυακή Συμμετοχή (Ειδικών & Ειδικευόμενων Ιατρών)  50  50
Διαδικτυακή Συμμετοχή (Νοσηλευτών & Φοιτητών)  Δωρεάν Δωρεάν 

*Στις ατομικές εγγραφές, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Μπορείτε να προχωρήσετε στη προεγγραφή σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής. Η πληρωμή της εγγραφής σας μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα, τραπεζική κατάθεση ή και απευθείας στη γραμματεία του Συνεδρίου. Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.

Η προσέλευσή σας στο συνέδριο, με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις επιτρέπεται χωρίς την απαίτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.
Η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Στο Συνέδριο χορηγούνται 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται κατά τη φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα υπάρχουν διαθέσιμα με τη λήξη του, στη σελίδα της ζωντανής μετάδοσης.


Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητέ συνάδελφε,

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΘΕ σε προσκαλώ στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος στις 12-14 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο ΜAKEDONIA PALACE στη Θεσσαλονίκη.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά διανύουμε τη γνωστή πανδημία και βιώνουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την κοινωνική αποστασιοποίηση, ενώ θρηνούμε χιλιάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Με την ευχή όλων και την ελπίδα πως φτάνουμε στο τέλος, το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος σηματοδοτεί την επιστροφή στην ιατρική καθημερινότητα και περιλαμβάνει εκ νέου στις εργασίες του επίκαιρα θέματα της σύγχρονης πνευμονολογίας επικεντρώνοντας τη φορά αυτή στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση. Αν κάτι μας δίδαξε αυτή η περιπέτεια είναι η αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που οδηγούν στη σωστή θεραπεία.
Στο 5ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, εξειδικευμένοι Έλληνες και διεθνείς συνάδελφοι που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα, πολιτικοί εκπρόσωποι, δημοτικά δίκτυα υγείας και επίσημα σωματεία ασθενών θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα σχολιάσουν τα guidelines που αφορούν την πρόληψη και τη διάγνωση των σύγχρονων πνευμονολογικών παθήσεων, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το βρογχικό άσθμα και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες.
Αγαπητέ συνάδελφε, ως πρόεδρος της ΕΝΘΕ με ιδιαίτερη χαρά σε καλώ στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος στην όμορφη και ζεστή πόλη της Θεσσαλονίκης. Η φυσική σου παρουσία θα αποτελέσει μεγάλη τιμή και ευκαιρία για φιλική ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων σε ένα πολιτισμένο και φιλικό περιβάλλον.

Σας περιμένουμε με χαρά όλες και όλους!

Για το ΔΣ της ΕΝΘΕ

Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Τιτόπουλος
Επεμβατικός Πνευμονολόγος

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ABSTRACTS

ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: 02/05/2022  | Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Η ΕΝΘΕ σε αυτό το συνέδριο εισαγάγει για πρώτη φορά την παρουσίαση Δημοσιευμένων Εργασιών από τους Έλληνες Επιστήμονες. Παρακαλούμε να στείλετε τις εργασίες που θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύουν το ερευνητικό έργο της ομάδος σας και να μας κάνετε όλους κοινωνούς της επιστημονικής σας επιτυχίας. Παράλληλα, η ΕΝΘΕ θα φιλοξενήσει την πλειάδα των κλινικών εικόνων που συνόδευσαν την λοίμωξη από SARS COV-2 κατά τη διάρκεια της νόσησης αλλά και μετά το πέρας αυτής. Τέλος, όπως συνηθίζεται, και οι ελεύθερες ανακοινώσεις θα έχουν τον χώρο και τον χρόνο τους.

Το κείμενο εργασίας θα πρέπει να είναι έως 350 (τριακόσιες πενήντα) λέξεις και η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή π.χ. Arial Greek και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 έως 12. Οι συγγραφείς θα πρέπει να φαίνονται όλοι (όνομα, επίθετο, και προέλευση της εργασίας, π.χ. Κλινική - Νοσοκομείο - Πόλη) και θα πρέπει να εγγραφεί τουλάχιστον 1 από αυτούς στο συνέδριο. Ο υπεύθυνος της εργασίας θα πρέπει να συμπληρώσει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί το όνομα του παρουσιαστή της εργασίας.

Η δομή της εργασίας θα πρέπει να είναι:

  • TΙΤΛΟΣ
  • ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
Θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα. Ο υπεύθυνος συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει ΜΟΝΟ ο υπεύθυνος συγγραφέας μέσω email.