Loading

30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Ε.Β.Ε.

Το 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας διάρκειας 5 ημερών ολοκληρώθηκε με πάνω από 1.800 συμμετοχές, 16-20 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό Συνέδριο αποτέλεσε μία ιδιαίτερη στιγμή για την ιστορία και την παρουσία της Δ.Ε.Β.Ε. στον χώρο του Διαβήτη, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια πανελλήνιας απήχησης Συνεδρίων.

Με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν νέες φαρμακευτικές ουσίες, καθώς και νέες θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, με καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο και με έμφαση στην εκπαίδευση των ιατρών στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη διαβήτη. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το επιστημονικό κι ερευνητικό της έργο όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ένα επετειακό κι εορταστικό τόνο. http://www.livemedia.gr/30deve

 

 
   

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Με ιδιαίτερη συγκίνηση κι ενθουσιασμό 1.400 άτομα παρακολούθησαν την Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ιστορικές αναφορές στην πορεία της Δ.Ε.Β.Ε. και τις μουσικές δημιουργίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, τις μελωδικές φωνές και νότες της νεανικής ορχήστρας και χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, σε συνεργασία με τη Χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Ορχήστρα «Con Fuoco» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και τους σολίστ Έλσα Μουρατίδου και Ηλία Κατσόγιαννη.

Τα μηνύματα της εκδήλωσης πολλά. Το πιο ηχηρό, αυτό της αφύπνισης για τον παιδικό-νεανικό διαβήτη τύπου 1 που εξελίσσεται πλέον σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια με ολοένα και περισσότερα παιδιά να αντιμετωπίζουν τη χρόνια πάθηση, ενώ τονίσθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για την όσο δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή της. http://www.livemedia.gr/teleti30deve 
 
   

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΑΠΟ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ «ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ»

Πάνω από 400 ποδηλάτες συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία με σύνθημα «Ποδήλατο για το Διαβήτη» που διοργανώθηκε από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας στις 20 Νοεμβρίου στην παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της στο πλαίσιο του 30ου Επετειακού Πανελληνίου Συνεδρίου.


Ορθοπεταλιές με ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι, σύλλογοι διαβητικών, ποδηλατικοί σύλλογοι και το ευρύ κοινό έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη ένα ηχηρό μήνυμα ότι η άσκηση είναι σημαντικό όπλο για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Πολλοί είναι οι ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα που διοργάνωσαν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη και τη δράση της Δ.Ε.Β.Ε.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου, διαβητικός Τριαθλητής τύπου 1, ο Γιάννης Ταμουρίδης, ασημένιος και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής πίστας, ο Νικόλαος Λαμπρούλης, δρομέας με διαβήτη τύπου 1 και ο Κλεάνθης Μπάρκας 4ος Ολυμπιονίκης Σίδνεϋ.

   
   

«Η άσκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για τη ρύθμιση του διαβήτη και την επίτευξη καλύτερου γλυκαιμικού στόχου, αλλά και για την πρόληψη του διαβήτη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Β.Ε. κ. Τριαντάφυλλος Διδάγγελος. Δείτε τις δηλώσεις http://www.livemedia.gr/video/262624

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ | ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ: ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώθηκε ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό από τη Δ.Ε.Β.Ε. για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία μίλησαν αθλητές με Σακχαρώδη Διαβήτη και μοιράστηκαν την εμπειρία τους, ενώ εξειδικευμένοι ιατροί ενημέρωσαν το κοινό.
http://www.livemedia.gr/koino16

ΣΤΑ ΜΠΛΕ «ΝΤΥΘΗΚΑΝ» ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΤΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Για ακόμη μία χρονιά ο Λευκός Πύργος και οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου της νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη «ντύθηκαν» στα μπλε για μερικές ώρες στις 19 Νοεμβρίου.

Η δράση διοργανώθηκε από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτηρίων σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της, ενώ είχε και επετειακό χαρακτήρα για τα 30 χρόνια της Εταιρείας. http://www.livemedia.gr/fotagogisi

   

Η Δ.Ε.Β.Ε. φέτος μετονομάζεται σε Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Δ.)