ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στη λήξη του Συμποσίου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και θα πραγματοποιηθεί η
βράβευση του φοιτητικού βραβείου της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.
Για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα (mobile version) του συμποσίου
πατήστε εδώ
Θέμα Συμποσίου: ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Event Facebook του Συμποσίου
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕΕΠρόεδρος: Θ. Λαμπριανίδης
Αντιπρόεδρος: Μ. Γεωργοπούλου
Γεν. Γραμματέας: Χ. Συκαράς
Ειδ. Γραμματέας: Ο. Παντελίδου
Ταμίας: Π. Αναστασιάδης
Μέλη: Γ. Σίσκος, Σ. Σπυρόπουλος
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
Πρόεδρος: Π. Μπελτές
Μέλη:
Π. Αναστασιάδης
Λ. Βασιλειάδης
Μ. Γεωργοπούλου
Ι. Κολοκούρης
Ε. Κουλαουζίδου
Ν. Οικονομίδης
Ο. Παντελίδου
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΕ
Η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία τα τελευταία 25 χρόνια οργανώνει, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της, επιστημονικές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια συμβολής στη διαρκή επιμόρφωση των Ελλήνων οδοντιάτρων. Συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και διάθεση αυτήν την προσπάθεια οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το 19ο Πανελλήνιο συμπόσιο ενδοδοντίας με τίτλο Ενδοδοντία και γενικός οδοντίατρος.
Ο τίτλος του συνεδρίου αντανακλά την επιθυμία των διοργανωτών να παρουσιάσουν, αναλύσουν και συζητήσουν καθημερινούς προβληματισμούς κατά την κλινική άσκηση. Για την επιτυχία του συνεδρίου όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο επιλέγοντας θεματολογία και αξιόλογους καταξιωμένους ομιλητές με ιδιαίτερο επιστημονικό έργο.
Η διοργάνωση και το επιστημονικό πρόγραμμα συμβάλλουν σημαντικά στη διάχυση της γνώσης που προσφέρεται, η επιτυχία όμως του συνεδρίου καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την συμμετοχή των συναδέλφων στην συζήτηση των θεμάτων που παρουσιάζονται. Εκ μέρους του Δ.Σ. αφού ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν ενεργά στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για τον σχεδιασμό και την διοργάνωσή του, έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας καλωσορίσω στο 19ο Πανελλήνιο συμπόσιο ενδοδοντίας και να ζητήσω την ενεργό συμμετοχή σας στις συζητήσεις που θα προκαλέσουν τα επιστημονικά θέματα ώστε να συμβάλετε καθοριστικά στην επιτυχία του.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Θεόδωρος Λαμπριανίδης
Καθηγητής Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θεωρώ τιμή μου που για μια ακόμη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρίας μου ανέθεσε την οργάνωση και αυτού του Συμποσίου που θα γίνει στην όμορφη πόλη μας, την Θεσσαλονίκη.
Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουμε την απόλυτη επιτυχία του. Δύο ημέρες, Σάββατο 31 Ιανουαρίου και Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, θα είναι γεμάτες με εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια, με ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, με αρκετά hands-on και με μία μεγάλη σε αριθμό έκθεση εμπόρων που έχουν σχέση με την Ενδοδοντία. Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του επιστημονικού προγράμματος καλύπτεται με προσκεκλημένους ξένους ομιλητές διεθνούς αναγνώρισης, οι οποίοι αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Στόχος του φετινού Συμποσίου είναι να δοθούν τεκμηριωμένες λύσεις σε ενδοδοντικούς προβληματισμούς που αντιμετωπίζει καθημερινά ο γενικός οδοντίατρος, με βάση τις μέχρι σήμερα σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της Ενδοδοντίας, από πλευράς επιστήμης και τεχνολογίας. Για το λόγο αυτό το κύριο θέμα του Συμποσίου είναι «Ενδοδοντία και γενικός οδοντίατρος».
Είμαστε σίγουροι ότι, όπως και τις προηγούμενες φορές, θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και θα συμβάλετε με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή σας στη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού επιστημονικού διημέρου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Παναγιώτης ΜπελτέςΚαθηγητής Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Dr. Alberto Dagna
Γεννήθηκε στην Alessandria (Ιταλία) το 1977 και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Pavia (Ιταλία) το 2001. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Pavia (Ιταλία). Υπήρξε υπεύθυνος του μαθήματος «Περιστροφικά εργαλεία νικελίου-τιτανίου (ΝiΤi) στην Ενδοδοντία» από το 2007 ως το 2013 και σήμερα υπεύθυνος του μαθήματος «Μεγεθυντικά Συστήματα και χειρουργικό μικροσκόπιο στην Ενδοδοντία» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιριών και έχει συγγράψει ένα μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή τριών συγγραμάτων. Ομιλητής σε συνέδρια και συμπόσια, ομιλητής σε επιστημονικές συναντήσεις και μαθήματα συνεχιζόμενης επιμόρφωσης στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Περιορίζει την ιδιωτική του ιατρική πράξη στην Ενδοδοντία και την Οδοντική Χειρουργική με τη βοήθεια χειρουργικού μικροσκοπίου.
|
Prof. Christian R. Gernhardt
Είναι Αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντήςστο Τμήμα Οδοντικής Χειρουργικής και Περιοδοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Martin-Luther, στο Halle-Wittenberg της Γερμανίας από το 1999. Τα αποτελέσματα των ερευνητικών του εργασιών έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή συνέδρια.Ο Dr. Gernhardt είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των εκδόσεων Quintessence International, του επιστημονικού περιοδικού Journal of Applied Oral Sciences και παρέχει υπηρεσίες επιστημονικού κριτή σε μια σειρά άλλων επιστημονικών οδοντιατρικών περιοδικών. Από το 2012 είναι πρόεδρος της Εταιρείας Οδοντιατρικής και Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Martin-Luther του Halle-Wittenberg και από το 2013 ο Dr. Gernhardt είναι ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Ενδοδοντίας (DGET). Είναι αποδέκτης πολλαπλών βραβείων διδασκαλίας και έρευνας, έχει δημοσιεύσει εργασίες και έχει δώσει πολλές διαλέξεις για διάφορα θέματα τερηδονολογίας, αισθητικής οδοντιατρικής, επανορθωτικής οδοντιατρικής, ενδοδοντίας, περιοδοντολογίας, εμφυτευματολογίας, και οδοντιατρικών υλικών.
|
Dr. Andrew T. Hyatt
Ο Dr. Andrew T. Hyatt γεννήθηκε στο Bath της Αγγλίας το 1948. Αρχικά σπούδασε βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Bristol, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή.Ολοκλήρωσε τις κλινικές του σπουδές στο University College του Λονδίνου και τιμήθηκε με το βραβείο Sprawson από το Royal College of Surgeons της Αγγλίας το 1977.Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στο University College του Λονδίνου, όπου απέκτησε τη θέση του Senior Lecturer και Consultant Επανορθωτικής Οδοντιατρικής το 1989.
Ήταν υπεύθυνος για την διδασκαλία τoυ μαθήματος της Ενδοδοντολογίας στους προπτυχιακούς φοιτητές καθώς και για την ενδοδοντική κατάρτιση των ειδικευομένων του νοσοκομείου για 11 χρόνια όπως και ο κύριος συντελεστής στην πρώτη έκδοση των προτύπων (standards) στην Ενδοδοντία, που εξέδωσε το Royal College of Surgeons της Αγγλίας, Ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ενδοδοντία στην κλινική Lister House Endodontic Practice , London. Eίναι πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και συνεχίζει να συμβάλει στην μεταπτυχιακή και συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Ενδοδοντία με παρουσιάσεις και σεμινάρια. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Οδοντιατρικής.
|
Dr. Wilhelm Pertot
Αποφοίτησε το 1988 από το St Joseph University Dental School του Λιβάνου. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ενδοδοντολογίας από το Marseille Dental School το 1991 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1996. Έγινε Assistant Professor το 1991, Senior Lecturer το 1994 και συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ενδοδοντολογία στο Marseille Dental School από το 1992 μέχρι το 1998. Σήμερα είναι ομιλητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα διαφόρων πανεπιστημίων και συμμετέχει στην κλινική άσκηση στο Warwick University (UK). Έχει δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, έχει συμμετάσχει με ομιλίες και με πρακτικά (hands-on) σεμινάρια τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έχει συγγράψει τρία βιβλία Ενδοδοντίας σε συνεργασία με τον S Simon και P Machtou. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας στο Παρίσι.
|
Σε αντικατάσταση του Dr. George Sirtes
Dr. Freddy Belliard Αποφοίτησε το 1997 από το Πανεπιστήμιο Universidad Católica Madre y Maestra, Santiago. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών Ενδοδοντολογίας στο Instituto Dr. Yury Kuttler. Mexico City. 1997-1999. Επίκουρος καθηγητής Ενδοδοντίας στο Warwick University, UK και στο Europea de Madrid. Δίδαξε στο Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra and at Universidad Católica of Santo Domingo. Dominican Republic, 1999- 2005. Έχει ειδικευθεί στην μικροχειρουργική ενδοδοντία και είναι μέλος της ισπανικής οδοντιατρής ομοσπονδίας (AEDE)
|
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Γεωργοπούλου ΜαρίαΓεννήθηκε στην Τρίπολη. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ενδοδοντίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Υπεύθυνη της κλινικής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. ΄Εχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά καθώς και κεφάλαια σε συγγράμματα Ενδοδοντίας. ΄Εχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα επιστημονικών εταιρειών. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά.
Δεχουνιώτης Γιώργος
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 2004 και το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία του ΕΚΠΑ. Από το 2011 είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα από το 2008 με αποκλειστική άσκηση την ενδοδοντία.
Ζάρρα Θεοδώρα
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ το 2007, από όπου έχει λάβει τον τίτλο της μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Ενδοδοντία το 2012. Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ και τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ως ομιλήτρια. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρισα από τον Απρίλιο του 2013 με αποκλειστική άσκηση την Ενδοδοντία.
Ιακωβίδου Όλγα
Είναι γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Αγροτική ανάπτυξη και στον Αγροτικό Τουρισμό (Διδακτορικό από τη Γεωπονική Σχολή ΑΠΘ). Είναι Καθηγήτρια Αγροτικής Κοινωνιολογίας-Αγροτικού Τουρισμού στον Τομέα Αγροτικής Οικονομίας της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ. Τα βασικά της ερευνητικά ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και τις επιδράσεις του αγροτικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην αειφόρο αγροτική ανάπτυξη, σε θέματα αγροτικής κοινωνιολογίας και κοινωνικής δημογραφίας. Οι πρόσφατες έρευνές της περιλαμβάνουν το σχεδιασμό της ανάπτυξης αγροτικού και οινικού τουρισμού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τη μελέτη των Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ελληνική ύπαιθρο, την εγκατάσταση των νέων στη γεωργία και την απασχόληση αλλοδαπών στην ελληνική ύπαιθρο . Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη ή μέλος 28 εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Έχει γράψει ένα βιβλίο και κεφάλαια για 3 ξενόγλωσσα βιβλία και ένα ελληνικό. Διετέλεσε πρόεδρος της Mediterranean Association for the Sociology of Tourism της οποίας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1991 έως και σήμερα. Είναι μέλος του ΔΣ της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Κτήμα Συγγρού).
Ιωαννίδης Κωνσταντίνος
Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και το 2011 έλαβε τον τίτλο της μεταπτυχιακής ειδίκευσης στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ. Από το 2011, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και είναι εγγεγραμμένος στη λίστα των ειδικών στον τομέα Ενδοδοντολογίας του Βρετανικού Γενικού Οδοντιατρικού Συμβουλίου. Eίναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Depts. Of Endodontology & Biomaterials , King's College, London και παράλληλα αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού διδακτικού προσωπικού για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του MSc Distance Learning Programme in Endodontology στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι ενεργό μέλος της Bρετανικής Eνδοδοντικής Eταιρίας (British Endodontic Society). Έχει δημοσιεύσει αρκετές ερευνητικές εργασίες σε διεθνή κα ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Κοκορίκος Ιωάννης
Αποφοίτησε το 2000 από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το 2002 έλαβε τον τίτλο της μεταπτυχιακής ειδίκευσης στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ. Το 2010 ολοκλήρωσε την εκπόνηση της Διδακτορικής του διατριβής. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ως ομιλητής. Διατηρεί ιατρείο στη Χαλκίδα με αποκλειστική άσκηση την ενδοδοντία.
Κουντουράς Κωνσταντίνος
Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Οδοντικής Χειρουργικής του ΑΠΘ. Αποϕοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Αγγλίας το 1991. Απέκτησετο Master of Scienceστη Προσθετική από το Eastman Dental Institute, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Αγγλίας το 1995. Tο 1997 απoϕοίτησε από το διετές Προγράμμα Εμϕυτευματολογίας του Tμήματος Εμϕυτευματολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ΗΠΑ. Το 2000 έλαβε το διδακτορικό του τίτλο (PhD) στα Βιοϋλικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Αγγλίας.
Είναι απόϕοιτος της Ακαδημίας Dawson UK και επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής. Από το 2001 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, με ειδικό ενδιαϕέρον στις ελάχιστα παρεμβατικές αισθητικές αποκαταστάσεις και στα οδοντικά εμϕυτεύματα.
Είναι σύμβουλος σε διεθνείς κατασκευάστριες εταιρείες οδοντιατρικών προϊόντων. Δίνει συχνά διαλέξεις με κλινικό προσανατολισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε θέματα σχετικά με την αποκατάσταση της υγείας των δοντιών και τη δημιουργία μίας ϕυσικής αισθητικής στο χαμόγελο, μέσω μίας εξατομικευμένης ελάχιστα παρεμβατικής οδοντιατρικής προσέγγισης.
Λαμπριανίδης Θεόδωρος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ το 1976. Το διάστημα 1976-1978 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Oral Surgery Department, Queen Mary's Hospital και στο King's College, London. Το 1981 αναγορεύθηκε Διδάκτορας Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ και το ακαδημαικό έτος 1984-1985 ήταν σε εκπαιδευτική άδεια στο Eastman Dental Hospital, London. Από το 1980 είναι μέλος του Εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 2006 Καθηγητής στο ίδιο Εργαστήριο. Από το 1980 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική ενασχόληση την ενδοδοντία και το κύριο ερευνητικό κλινικό ενδιαφέρον του είναι τα συμβάματα κατά την ενδοδοντική θεραπεία. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.
Μαντάς Θεόδωρος
Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και έχει λάβει τον τίτλο της μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Ενδοδοντία από την Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ-Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας ΕΚΠΑ. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Χαλκίδα με αποκλειστική άσκηση την ενδοδοντία.
Μάστορας Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 2007 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ και το 2011 έλαβε τον τίτλο της μεταπτυχιακής ειδίκευσης στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ. Από το 2011 διατηρεί ιατρείο ενδοδοντολογίας στην πόλη της Κέρκυρας. Έχει συγγράψει σχετικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού συλλόγου Κέρκυρας και της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.
Παπαδογεώργου Ελλάδα
Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1989, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Ιατρικό τμήμα του ΑΠΘ. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής στο Π.Γ. Νοσοκομείο ΚΑΤ και στην Α' Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2007 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την εξειδίκευσή της στο Παρίσι. Το 2009 έλαβε μετά από εξετάσεις το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Χεριού (EDHS), αποτελώντας τον πρώτο Έλληνα Χειρουργό με αυτή την πιστοποίηση. Το 2009, εργάστηκε στη Γ' Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π.Γ. Νοσοκομείο ΚΑΤ, ιδρύοντας νέο τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, το οποίο λειτούργησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2011. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια και σε σεμινάρια, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων Πανεπιστημίων, Κλινικών και Οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά Ιατρικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων. Είναι ενεργό μέλος ελληνικών και ξένων εταιριών και ασχολείται αποκλειστικά με τη Χειρουργική Χεριού-Μικροχειρουργική.
Συκαράς Νικήτας
Επίκουρος Καθηγητής Προσθετολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος ΙΤΙ και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση της Προσθετικής Οδοντιατρικής. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, κεφάλαια σε βιβλία και έχει μεταφράσει 4 οδοντιατρικά συγγράμματα. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων εσωτερικού και εξωτερικού με ανακοινώσεις, εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια και πρακτικές επιδείξεις και έχει υπάρξει κριτής σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Μπορείτε να εγγραφείτε στο Συμπόσιο
συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
|
Ειδικότητα |
έως την
15η Ιανουαρίου 2015 |
από την 16η Ιανουαρίου 2015 & κατά τη διάρκεια του Συμποσίου
|
Μη μέλη ΕΕΕ
|
80 €
|
100 €
|
Μέλη ΕΕΕ
|
60 €
|
80 €
|
Μεταπτυχιακοί Φοιτητές
|
40 €
|
50 €
|
Προπτυχιακοί Φοιτητές
|
40 € |
50 €
|
Έως την 15η Ιανουαρίου 2015 έχει δοθεί παράταση για τη μειωμένη τιμή στην εγγραφή σας.Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις
20/1/2015. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εγγραφές θα γίνονται στη γραμματεία κατά τη διάρκεια του Συμποσίου.
Η εγγραφή στο Συμπόσιο περιλαμβάνει:
- παρακολούθηση των εργασιών του Συμποσίου
- παραλαβή υλικού Συμποσίου
- συμμετοχή σε coffee brakes και γεύματα
- συμμετοχή σε hands on
BARCODE
Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής, λαμβάνετε στο e-mail σας την επιβεβαίωση η οποία περιλαμβάνει και τον
κωδικό barcode. Ο κωδικός αυτός είναι μοναδικός για εσάς.
Εκτυπώστε το e-mail αυτό και χρησιμοποιήστε τον κωδικό barcode για την καταμέτρηση των ωρών παρακολούθησης κατά την είσοδο και έξοδό σας στην αίθουσα του Συμποσίου. Αυτό θα σας διευκολύνει κατά τις πρώτες ώρες του Συμποσίου έως ότου περάσετε από τη γραμματεία για να παραλάβετε το επίσημο καρτελάκι σας.
Προσοχή! Η παραλαβή της κάρτας με το barcode από τη γραμματεία είναι απαραίτητη. Η αποστολή του barcode μέσω email, σας διευκολύνει να αποφύγετε την αναμονή της γραμματείας σε ώρες αιχμής. Η παραλαβή του πιστοποιητικού δεν πραγματοποιείται εάν δεν έχετε παραλάβει το επίσημο καρτελάκι από τη γραμματεία κι εάν δεν έχετε τακτοποιήσει το κόστος της εγγραφής σας.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ
Η εξόφληση της εγγραφής γίνεται με κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό της ΕΕΕ. Στην αιτιολογία θα πρέπει να φαίνεται το όνομα του συμμετέχοντα και ο τίτλος του Συμποσίου.
Κατάθεση σε Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Αρ. Λογ.: 13229602902
IBAN: GR9701101320000013229602902
Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Για τα Πρακτικά Σεμινάρια μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail
[email protected] με τον τίτλο του Πρακτικού Σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει. Έχετε δικαίωμα να εγγραφείτε δωρεάν σε ένα μόνο Πρακτικό Σεμινάριο και προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι η εγγραφή σας στο Συμπόσιο. Προτεραιότητα για συμμετοχή στα πρακτικά σεμινάρια (Hands-on) έχουν οι οδοντίατροι. Οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από προπτυχιακούς φοιτητές.
ΕΚΘΕΣΗ
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση οδοντιατρικών προϊόντων και μηχανημάτων, για την ενημέρωση των συνέδρων.
Κάτοψη Έκθεσης
|
STAND / ΕΤΑΙΡΙΑ (έως σήμερα)
No A1: Ι. Τσαπράζης No A2: Effident No A3: Συνεταιρισμός Οδοντιάτρων Θεσ/νίκης No A4: Dental Expert No A5: Sadent No A6: Οδοντιατρικά Αποστολίδη No A7: Μ. Βιτσαρόπουλος ΑΕ No A8: Megadent No A9: Dental Vision No A10: Ultradent No B1: NewDent No B2: AMVIS No B3: Οδοντιατρικό Βήμα Νο Β4: DENTOMEDICA S.A.
|
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET
Το Συμπόσιο θα
μεταδοθεί ζωντανά και θα παραμείνει αποθηκευμένο μέσω του διαδικτύου από το διαδικτυακό κανάλι
Livemedia.gr. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά το επιστημονικό πρόγραμμα και να παραλάβετε βεβαίωση συμμετοχής, απαιτείτε εγγραφή με κόστος 50€. Πληροφορίες στο
www.livemedia.gr/19th-endodontics
ΔΙΑΜΟΝΗ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΓια τη διαμονή και την έγκαιρη κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, μπορείτε να επικοινωνείτε με e-mail στο
[email protected].
Το κόστος διαμονής στο ξενοδοχείο Makedonia Palace είναι 118€ / διανυκτέρευση. Η τιμή συμπεριλαμβάνει όλους τους φόρους και πρωϊνό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site
[email protected]