Loading
2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις

Χρόνος μέχρι το Event:

21
days
10
hours
48
minutes
37
seconds

Σχετικά με το συνέδριο

Αναβολή του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς

Για τον Μάιο του 2021 αναβάλλεται το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς του Κέντρου Ελιάς «Krinos» - Perrotis College με τίτλο «Ελαιοκομικός τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί 28 και 29 Μαΐου 2020 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η απόφαση ελήφθη από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, κάτω από το πρίσμα των εξελίξεων της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την ακριβή νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Διεθνούς Συνεδρίου.
 
 

LIVEMEDIA

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live το 2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις


Για να δείτε Φωτογραφίες και video από το 1st International Olive Conference | Table Olives: Pursuing Innovation - Exploring Trends: www.livemedia.gr/olive2018

Livemedia

Οργανωτική Επιτροπή

Αλέξανδρος Γεωργιάδης
Πρόεδρος, KRINOS Foods, Καναδάς
Νέλος Γεωργούδης
Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς (ΠΕΜΕΤΕ)
Μανώλης Γιαννούλης
Πρόεδρος, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ)
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Κοσμήτορας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Perrotis College
Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης
Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos και Καθηγητής Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος
Κοσμήτορας Προπτυχιακών Προγραμμάτων και Επικεφαλής Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, Perrotis College
Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου
Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων και Επικ. Καθηγήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College
Δώρα Αναστασιάδου
Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College
Σταυρούλα Αντωνοπούλου
Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών, Perrotis College, Ελλάδα

Επιστημονική Επιτροπή

Δρ. Τ. Αδαμίδης,
Επικεφαλής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College
Δρ. Χρ.Βασιλικιώτης
Επικεφαλής Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
Δρ. Κ.E. Βοργιάς
Καθηγητής, Τομέας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας ,Τμήμα Βιολογίας, , Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ. Αθ. Γκέρτσης
Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos και Καθηγητής Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
Δρ. Κ. Ζηνοβιάδου
Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων και Επικ. Καθηγήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College
Δρ. Χρ. Κισσούδης
Επίκουρος Καθηγητής και Επικεφαλής Εργαστηρίου Γενετικής, Perrotis College
Δρ. Γ. Νυχάς
Καθηγητής, Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ. Ε. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ. Β. Παπώτη
Λέκτορας & Επιστημονικός Συνεργάτης, Perrotis College
Δρ. Κ. Ρότσιος
Κοσμήτορας Προπτυχιακών Προγραμμάτων και Επικεφαλής Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, Perrotis College
Δρ. Π. Σαμαράς
Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Δρ. Αθ. Τσαυτάρης
Κοσμήτορας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Perrotis College
Δρ. Μ.Τσιμίδου
Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Δρ. Γεώργιος Θεοδωρίδης
Καθηγητής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμημα Χημείας

Θεματικές Ενότητες

1. Αποτελεσματική διαχείριση της διαδρομής «από τον αγρότη στο μεταποιητή»
2. Μάρκετινγκ ελαιοκομικών προϊόντων: branding εξαγωγών και ηλεκτρονικό εμπόριο 
3. Ομάδες Παραγωγών
4. Αειφορία στην παραγωγή και τη μεταποίηση (φυτοπροστασία, αποτύπωμα άνθρακα και νερού)
5. Διαχείριση αποβλήτων – Υποπροϊόντα του Ελαιοκομικού τομέα
6. Εφαρμογή των αρχών της βιο-οικονομίας στον ελαιοκομικό τομέα
7. Βέλτιστες πρακτικές στην ανίχνευση κατάλοιπων φυτοφαρμάκων 
8. Εστιασμένες αγορές στον ελαιοκομικό τομέα (καταναλωτικές τάσεις και ευκαιρίες, ανάπτυξη νέων προϊόντων, κλπ.)
9. Διατροφική αξία των ελαιοκομικών προϊόντων και Υγεία
10. Ο ελαιοκομικός τομέας ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης
11. Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την ιχνηλασιμότητα (νοθεία, ποιοτικός έλεγχος, πρότυπα ποιότητας)
12. Νέες τεχνολογίες επεξεργασίας ελαιολάδου (ελαιοτριβεία)

Ομιλητές

Χρήστος Δ. Κατσάνος
Χρήστος Δ. Κατσάνος
Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διοίκησης Θερμοκηπίου & Φάρμας
Ο Χρήστος Δ. Κατσάνος είναι βραβευμένος Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διοίκησης Θερμοκηπίου & Φάρμας. Είναι συνιδρυτής του DKG GROUP (www.dkggroup.com), ενός ομίλου επιχειρήσεων που ασχολείται με το Τρόφιμο από την παραγωγή μέχρι τη προώθηση, τα τελευταία 25 χρόνια στις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις νεοφυείς επιχειρήσεις (StartUps) στο χώρο του αγροτικού τροφίμου, τις οποίες υπηρετεί μέσω της Tropos StartUps (http://startups.tropos.gr/) και του Orange Grove (https://orangegrove.eu/ ) ως Μέντορας.
Διατηρεί προσωπικό ιστότοπο (www.christoskatsanos.com) και απαντά σε όλα τα μηνύματα μέσω twitter στο @MyUltraLife
Βαγγέλης Διβάρης
Βαγγέλης Διβάρης
Chairman of the Board of the Friends of the Olive Oil Society “Fileos”
Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, πρώην αναπληρωματικό Μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (1981 -1989), στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (1989 -2009) και πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2009-2012). Από το 2014 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» και από το 2019 Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αντιπρόεδρος Στρατηγικού Σχεδιασμού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης a-Cert.
Κωνσταντίνος Ε. Βοργιάς
Κωνσταντίνος Ε. Βοργιάς
Γεννήθηκε στον Πειραιά και φοίτησε Βιολογία στη ΦΜΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακή έρευνα στο NCSR Δημόκριτος, στο Ινστιτούτο Max-Planck για τη Βιολογία Κυττάρου και στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Εργάστηκε στο EMBL, στη Χαϊδελβέργη και στο Αμβούργο. Χρηματοδοτείται από την ΕΕ, EMBO, DAAD. Από το 1996 Καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μέλος εθνικών και διεθνών επιτροπών. Συντάκτης περισσότερων από 130 επιστημονικών δημοσιεύσεων, 7 βιβλίων και 200 παρουσιάσεων. Πρόεδρος της Διεθνούς Συνδερίου για Ακραιόφιλους Οργανισμούς (Extremophiles 2020) στην Ελλάδα.
Σπύρος Καχριμάνης
Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος «Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» Κοιν.Σ.Επ. & Α.Σ. «ΗΛΙΟΣ»
Δραστηριοποιείται στην αγροτική επιχειρηματικότητα από το 1987. Είναι πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» και του Α.Σ. ΗΛΙΟΣ. Έχει συγγράψει τα βιβλία: «Γόνιμη Χώρα - Άγονη Πολιτική», «Το ναρκοπέδιο της αγροτικής επιχειρηματικότητας», «Γιατί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτυγχάνουν στην Ελλάδα;». Έχει εξειδίκευση στη δημιουργία και διοίκηση συνεργατικών οργανισμών και την διαχείρηση αλλαγών. Είναι κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο του Teesside.
Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
MSc, PhD, Ex director of the Institute for Olive Tree and Subtropical Plants, ZenAgro PC, Chania, Crete, Greece
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης είναι πτυχιούχος του ΓΠΑ και κάτοχος διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε από το 1980 ως γεωπόνος-ερευνητής στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών στα Χανιά και από το 2006 μέχρι το 2013 διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου. Έχει δημοσιεύσει 68 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά του SCI και πάνω από 160 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων με πάνω 3300 αναφορές. Έχει οργανώσει 3 παγκόσμια και ένα εθνικό συνέδριο στα Χανιά και έχει συμμετάσχει σε 38 ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.
Διετέλεσε εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC), σύμβουλος σε προγράμματα διαχείρισης νερού και ελαιοκομίας στην Κίνα, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Τυνησία, Αίγυπτο και προσκεκλημένος ομιλητής σε πάρα πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Τον Ιούνιο του 2014 του απονεμήθηκε το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας ‘ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014’ από το Ευρωπαϊκό οργανισμό ECOCITY και το 2015 τιμήθηκε για την προσφορά του στην έρευνα και καινοτομία από την Εταιρεία Γεωπόνων Μηχανικών Ελλάδος (ΕΓΜΕ). Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς’ και ‘Η άρδευση των καλλιεργειών’.
Γεώργιος Μπόσκου
Γεώργιος Μπόσκου
Αναπληρωτής Καθηγητής Χαροκoπείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας 4Ε
Ο Δρ Γεώργιος Μπόσκου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης και Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκοπείο Πανεπιστήμιο. Έχει πτυχίο Χημείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστήμη Διαιτολογίας-Διατροφής και Διδάκτορας Εφαρμοσμένων Βιολογικών Επιστημών από το Ghent University του Βελγίου. Το ερευνητικό και ακαδημαϊκό του έργο εστιάζει στην Yγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων, Συνολική Διαχείριση Ποιότητας, Νομοθεσία Τροφίμων, Οργάνωση Μαζικής Εστίασης, Γαστρονομία και Mαγειρονομία (Culinology).
Michael Leonidas Chikindas
Michael Leonidas Chikindas
Health Promoting Naturals Laboratory, Rutgers State University, USA
Dr. Michael L. Chikindas είναι καθηγητής στο κρατικό πανεπιστήμιο Rutgers (ΗΠΑ)και υπεύθυνος του εργαστηρίου το οποίο ασχολείται με τη μελέτη των φυσικών ενώσεων που ενισχύουν την υγεία του ανθρώπου (Health Promoting Naturals Laboratory). Το βασικό κομμάτι της έρευνας του αφορά τα προβιοτικά και φυσικά αντιμικροβιακά για τη προσωπική φροντίδα και τη γεωργία.
Πριν ξεκινήσει να διδάσκει στο Rutgers, Dr. Chikindas είχε δουλέψει για τις κρατικές (Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας, Ομπολένσκ, Ρωσία), επιστημονικές (Πανεπιστήμιο Groningen, Ολλανδία), και βιομηχανικές (Unilever Research, Ενωμένο Βασίλειο και Janssen Research Foundation, Βέλγιο) οργανώσεις. Dr. Chikindas είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού Probiotics and Antimicrobial Proteins (Προβιοτικά και αντιμικροβιακές πρωτεΐνες).
Δημήτριος Κουρέτας
Δημήτριος Κουρέτας
Ο Δρ. Δημήτριος Κουρέτας είναι Πτυχιούχος Φαρμακευτικής (BSc) από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1985), κάτοχος Διδακτορικού (PhD) Bιοχημείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1989) και Mεταδιδακτορικoύ (Post-doc) από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (1990-1992). Ο Δρ. Κουρέτας είναι μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 1006 και Καθηγητής Φυσιολογίας–Τοξικολογίας Ζώων στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2007. Έχει συν-συγγράψει 190 άρθρα σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και έχει παρουσιάσει περίπου 100 διαλέξεις ως Προσκεκλημένος Ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Google Scholar, οι δημοσιεύσεις του Δρ. Κουρέτα συγκεντρώνουν 6900 βιβλιογραφικές αναφορές με συντελεστή αξιολόγησης h-index 45. Το 2017 εξελέγη μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υγεία, τους Περιβαλλοντικούς και Αναδυόμενους Κινδύνους (SCHEER) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και παράλληλα την ίδια χρονιά Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας και Διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τοξικολογία. Έχει ιδρύσει την spin-off εταιρεία FoodOxys με στόχο την ανάπτυξη της Βιολειτουργικής Διατροφής. Είναι Συνεργαζόμενος Συντάκτης των επιστημονικών περιοδικών Food and Chemical Toxicology (από το 2015) και Toxicology Reports (από το 2017) του εκδοτικού οίκου Elsevier, και Ακαδημαϊκός Συντάκτης των επιστημονικών περιοδικών Oxidative Medicine & Cellular Longevity (από το 2017) και Antioxidants (από το 2018).

Alexandra Kicenik Devarenne
Alexandra Kicenik Devarenne
Διευθύνων Σύμβουλος της Extra Virgin Alliance, Εμπειρογνώμων Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια της CalΑthena Consulting
Διεθνής Σύμβουλος Ελαιολάδου, Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια από την Καλιφόρνια. Συγγραφέας του βιβλίου “Olive Oil: A Field Guide” (AOCS Press). Μέλος της Ομάδας Γευσιγνωσίας, διδάσκει μαθήματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου κατ’οίκον στο εξωτερικό, και προεδρεύει/ κρίνει/ παρέχει συμβουλευτική στο πλαίσιο διαγωνισμών για το ελαιόλαδο. Διεξάγει έρευνα για το ελαιόλαδο στο University of California Cooperative Extension, συνεργάζεται με την επιστημονική κοινότητα και πρόσφατα με την Επιτροπή Σχεδιασμού για το Yale Olive Sciences and Health Institute. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Extra Virgin Alliance, Διεθνούς Ένωσης για την Ποιότητα του Ελαιολάδου.

Κώστας Λύρης
Κώστας Λύρης
Γεωπόνος, MSc.MBA, Εμπειρογνώμων σε Θέματα
Ο Κώστας Λύρης είναι Γεωπόνος, Εμπειρογνώμων σε θέματα Ελαιολάδου. Έχοντας την έδρα του στην Καλαμάτα, συνεργάζεται με Διεθνείς Οργανισμούς και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ποιότητας και γευσιγνωσίας του ελαιολάδου. Από το 2014 είναι ένας από τους κριτές στους κορυφαίους Διαγωνισμούς Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου ΝΥΙΟΟC στη Νέα Υόρκη, JOOP στο Τόκιο, ATHENA IOOC- EVO INTERNATIONAL στην Αθήνα και άλλους, ενώ κατά τα έτη 2016-2019-2020 επιλέχθηκε ως Επικεφαλής της Επιτροπής Γευσιγνωσίας στους διαγωνισμούς NYIOOC και JOOP. Από το 2017 διδάσκει Οργανοληπτική Ανάλυση, Παραγωγή και Ασφάλεια Ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι Ιδρυτής της IRIS-Αγροτικής Ένωσης Μεσσηνίας, εταιρείας που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικές με την αγροτική και αγροδιατροφική βιομηχανία. Μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και προώθηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι αρθρογράφος σε πολλά επιστημονικά περιοδικά στον τομέα του.
Γιώργος Ντούτσιας
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής
Ο κ. Γεώργιος Θεόδωρος Ντούτσιας είναι Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) από το 2015. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ από το 1964 έως το 1969. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία από το 1973-1977: στο Universite de DIJON, στον Ecole Nationale Superieure ole Biologie Applique a la Nutrition et a l’Alimentation (ENSABANA) της Dijon. στο Institut Nationale de Recherche Agronomique (INRA) της Dijon, γινόμενος κάτοχος των τίτλων: D.E.S. ( Diplome d’ Etude Superieure) το 1974 και Doctorat ingenieur το 1977 Εργάστηκε στην “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ”, Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων (Κ.Σ.Ε.Π.Ε.Π) την περίοδο 1978 έως 2004, με αρμοδιότητες: 1978 έως 1992 στο Γραφείο Μελετών-Προγραμματισμού 1992 έως 2002 ως Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής και 2002 έως 2004 ως Γενικός Δ/ντής Από το 2005 μέχρι και σήμερα είναι Υπεύθυνος Οικογενειακής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Παραγωγής Βιολογικών Επιτραπέζιων Ελιών. Από το 1980 έως 2004 υπήρξε εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου σε θέματα επιτραπέζιων ελιών και από το 1981-2004 υπήρξε εμπειρογνώμονας των οργανώσεων COPA-COGECA της Ε.Ε. σε θέματα επιτραπέζιων ελιών.
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κ. Μακεδονίας
Είναι τελειόφοιτος της Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Γεωπονίας ΑΠΘ με τίτλο: Γενετική, Βελτίωση και Φυσιολογία των Φυτών. Το 2001 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Γεωπονικής Σχολής με "Άριστα" με θέμα: "Την γενετική μεταμόρφωση ζαχαρότευτλων μέσω του Agrotobacterium tumefaciens". Έχει εργασθεί ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Από το 2000 ως το 2009 εργάσθηκε ως καθηγητής στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (T.E.I.) της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας. Έχει πάνω από 50 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια. Από το 2002 εργάζεται ως Γεωπόνος μόνιμος υπάλληλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα: 2002-2017 στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας της Χαλκιδικής (σημερινή ΔΑΟΚ), διετέλεσε από 2008 έως το 2014 προϊστάμενος του Τμ Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, το 2015-2016 Δ/ντής της Υπηρεσίας, 2017 στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της ΠΚΜ ως Δ/ντής.
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Καθηγήτρια Χημείας ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Η Μαρία Ζ. Τσιμίδου  είναι Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων, και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι Χημικός Τροφίμων (Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Reading University), και έχει μία επαγγελματική σταδιοδρομία 43 ετών (1977-). Διδάσκει Χημεία, Ανάλυση, Ποιοτικό Έλεγχο και Νομοθεσία Τροφίμων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε: χημεία, ποιότητα και αυθεντικότητα του παρθένου ελαιόλαδου/ χημεία, αυθεντικότητα και ποιότητα του κρόκου (saffron)/ αντιοξειδωτική δράση φυτικών εκχυλισμάτων και συστατικών/ νέες πηγές στοχευμένων βιοδραστικών ενώσεων (σκουαλένιο, καροτενοειδή και φαινόλες) και αναλυτικές διαδικασίες για τον προσδιορισμό αυτών. Έχει επιβλέψει πολλά μεταδιδακτορικά ερευνητικά έργα, διδακτορικά, μεταπτυχιακά και προπτυχιακές εργασίες, και έχει εργαστεί ως εσωτερική ή εξωτερική εξετάστρια για διατριβές και ερευνητικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 ερευνητικές εργασίες και άρθρα ανασκόπησης, και έχει συγγράψει σε επιστημονικά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Χρυσούλα Τάσσου
Χρυσούλα Τάσσου
Διευθύντρια Ερευνών και Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ
Η Δρ. Χρυσούλα Τάσσου είναι Διευθύντρια Ερευνών και Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει Πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Μικροβιολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Bath του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει διατελέσει Συντονίστρια σε 10 μεγάλα ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα (2 χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ & 8 εθνικά) και Επιστημονική Υπεύθυνος ή Μέλος Επιστημονικής Ομάδας σε περισσότερα από 35 εθνικά και Ευρωπαϊκά έργα. Εκπροσωπώντας τον φορέα της, ανέλαβε την Εκπαίδευση της πρώτης Ομάδας Γευσιγνωστών σε Πανελλαδικό επίπεδο για την Οργανοληπτική Αξιολόγηση της Επιτραπέζιας Ελιάς. Διατηρεί καλή συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και Πανεπιστήμια έχοντας την επίβλεψη πολλών διδακτορικών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Είναι συν-εφευρέτης στο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΕΣ ΕΛΙΕΣ Νο 20110100600 «Λειτουργικές Επιτραπέζιες Ελιές Ζυμωμένες με Βακτήρια Γαλακτικού Οξέος με Προβιοτικές Ιδιότητες» (OBI 14-10-2011). Έχει γράψει > 75 εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά SCI, > 15 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία, > 200 άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι Κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και συμμετέχει στον Προγραμματισμό, τον Συντονισμό και την Αξιολόγηση (Εditor/Guest Editor/Evaluator/Reviewer) πολλών εθνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων.


Χρήστος Δ. Κατσάνος
Brand Strategist και Σύμβουλος Ολικής Διοίκησης Θερμοκηπίου & Φάρμας
Βαγγέλης Διβάρης
Chairman of the Board of the Friends of the Olive Oil Society “Fileos”
Κωνσταντίνος Ε. Βοργιάς
Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος «Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» Κοιν.Σ.Επ. & Α.Σ. «ΗΛΙΟΣ»
Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
MSc, PhD, Ex director of the Institute for Olive Tree and Subtropical Plants, ZenAgro PC, Chania, Crete, Greece
Γεώργιος Μπόσκου
Αναπληρωτής Καθηγητής Χαροκoπείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας 4Ε
Michael Leonidas Chikindas
Health Promoting Naturals Laboratory, Rutgers State University, USA
Δημήτριος Κουρέτας
Alexandra Kicenik Devarenne
Διευθύνων Σύμβουλος της Extra Virgin Alliance, Εμπειρογνώμων Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια της CalΑthena Consulting
Κώστας Λύρης
Γεωπόνος, MSc.MBA, Εμπειρογνώμων σε Θέματα
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κ. Μακεδονίας
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Καθηγήτρια Χημείας ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Χρυσούλα Τάσσου
Διευθύντρια Ερευνών και Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ

Γενική Εγγραφή

100,00/άτομο

Φοιτητές

25,00/άτομο

Αγρότες

50,00/άτομο

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας είναι απαραίτητη η εξόφληση του ποσού. 


Οι παραπάνω τιμές εγγραφών ισχύουν έως τις 30 Απριλίου, μετά την πάροδο της ημερομηνίας θα υπάρχει αύξηση των τιμών. 

25€ φοιτητές -> 30€ από 1/5/2020
50€ αγρότες -> 60€ από 1/5/2020
100€ γενική εγγραφή -> 120€ από 1/5/2020


Ακυρώσεις συμμετοχής και επιστροφές χρημάτων μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Απριλίου.


Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί μέσω email [email protected] ή στο φαξ 2310-801.454.

Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται το Όνομα του Συνεδρίου (2OC) καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα. 


ONLINE ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ EUROBANK
Παρακαλούμε πατήστε εδώ  για να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα μέσω Τράπεζας της Eurobank.


 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ: Alpha Bank, Θέρμη (720), Α.Παπάγου, Θεσσαλονίκη
IBAN: GR97 0140 7200 7200 0232 0001 822
Beneficiary: OMILOS METALYKEIAKIS EKPAIDEYSIS KAI KATARTISIS AGS
BIC: CRBAGRAA

Abstracts

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: Μέχρι 15η Μαρτίου, 2020
Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από ομότιμους κριτές. Τα άρθρα που θα γίνουν αποδεκτά θα δημοσιευτούν σε έναν ISBN τόμο των εκδόσεων του Κέντρου Ελιάς Κρίνος.

 

 
Κατευθυντήριες Οδηγίες Υποβολής
Οι περιλήψεις (200-300 λέξεων) πρέπει να υποβληθούν έως την 15η Μαρτίου 2020 για αρχική αξιολόγηση. Στην Περίληψη θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία: Τίτλος Περίληψης (με κεφαλαία γράμματα). Συγγραφείς και Ομιλητής (με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα κάθε λέξης). Ιδιότητα (με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα κάθε λέξης). Επίσης, πρέπει να αναγράφονται Τμήμα, Οργανισμός, Πόλη, Χώρα.

Η Περίληψη θα πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα:
• Ερευνητικό πλαίσιο
• Μεθοδολογία
• Αποτελέσματα
• Συμπεράσματα

 

 
Οδηγίες για την Υποβολή Περίληψης
Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή της περίληψής σας, θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης. Μετά την υποβολή και πριν την αξιολόγηση, επιτρέπονται αλλαγές και διορθώσεις. Μετά την αξιολόγηση όμως, οι αλλαγές δεν επιτρέπονται. Η επιβεβαίωση της αποδοχής ή της απόρριψης της περίληψης θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι Ομιλητές, των οποίων οι προτάσεις έγιναν δεκτές, θα ενημερωθούν προκειμένου να υποβάλλουν ένα πλήρες άρθρο 5-6 σελίδων, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2020. Σε περίπτωση που δεν λάβετε το τελικό ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
Υποβολή Abstract

Χορηγοί Επικοινωνίας


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πληροφορίες χώρου
Perrotis College - Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Θεσσαλονίκη Ελλάδα

Στοιχεία PCO
PCO - Inventics S.A. | Medevents.gr

Technopolis, Building Thermi ΙΙ, 9th klm. Thessaloniki-Thermi, B.O. Box 60714, ZIP 57001, Thermi, Thessaloniki, Greece.

www.medevents.gr

+302310474400

+302310801454

GNTO License: 0933Ε60000074600
First name
Last name
Email
Phone